hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Civil Iroda: lenni vagy nem lenni

1998. 10. 03.
A civil szféra fontosságának elismerését jelzi, hogy az Országgyűlés idén létrehozta a Társadalmi Szervezetek Bizottságát. Ezzel egyidejűleg azonban megszűnt a közismert Civil Iroda. Az átszervezés racionálisnak tűnt, ám mind a civil szervezetek, mind az újonnan alakult bizottság elégedetlenek: szeretnék, ha a Civil Iroda újra működhetne. A parlament elnöki titkársága mellett működő Országos Civil Iroda, mely a civil szervezeteknek nyújtott segítséget az országgyűlés munkájába való betekintésre, a korábbi kormány távozásakor "felszámolódott" – tudta meg lapunk az Állampolgári Tájékoztató Iroda munkatársától, Bagi Ibolyától. A sokat keresett szervezet megszüntetésének indokairól azonban a Tájékoztató Irodát sem tájékoztatták. A civil szervezeteknek tehát maguknak kell kideríteniük, hogy ezentúl kihez fordulhatnak. Ám a látszat ellenére nem vált bonyolultabbá a törvényhozás és a civil szféra kapcsolattartása – állítja Gyarmati László, parlament elnökének titkára, akitől megtudtuk, hogy a Civil Iroda szerepét a parlament állandó bizottsága, a Társadalmi Szervezetek Bizottsága vette át. Gyarmati szerint ezzel egyszer?bb, és magasabb szint? együttműködésre lesz lehetőség. Az újonnan felállított bizottság elnöke Bognár László (MIÉP) azonban túl soknak találja a reá háruló feladatokat, ezért a házelnöknél kezdeményezi a Civil Iroda újbóli felállítását. (Hetek)
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!