hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Tisztes fizetést kérnek a köztisztviselők

1998. 09. 26.
Amennyiben a jövő évre szóló bértárgyalások a költségvetés benyújtásáig nem vezetnek eredményre, a választmány soron kívül fog dönteni egy országos nyomásgyakorló akció szervezéséről – hangzott el a Magyar Köztisztviselők és Közalkalmazottak Szakszervezetének (MKKSZ) keddi konferenciáján. Fehér József, a szervezet főtitkára lapunk kérdésére elmondta: álláspontjuk szerint a jelenlegi feladat- és hatásköri feltételek mellett nincs lehetőség létszámcsökkentésre, sőt a rendeltetésszer? és színvonalas munkához a létszám növelése szükséges. A fórum résztvevői felhatalmazzák az MKKSZ vezetőit, hogy az 1999. évi bértárgyalásokon a következőket képviseljék: elfogadhatatlan az illetményalap befagyasztása, a döntéshozók a jövő évi illetményalap megállapításánál vegyék figyelembe a közigazgatásra évek óta jellemző alulfinanszírozottságot. Céljuk továbbá, hogy a jövő évi illetményalap összege legalább az 1999-re tervezett infláció mértékével legyen magasabb az ideinél, a reálkeresetek emelkedése jövőre ne legyen alacsonyabb, mint ebben az évben: éves szinten a közigazgatásban is érje el az öt százalékot. A Belügyminisztérium a jövő évi költségvetés tárgyalása során a legkedvezőbb feltételek elérésére törekszik – mondta a konferencián Kontrát Károly politikai államtitkár, aki Pintér Sándor belügyminisztert helyettesítve érkezett a találkozóra. A politikus kénytelen volt félbehagyni a köztisztviselőkre vonatkozó Európai Uniós követelményrendszerről szóló beszédét, mivel a hallgatóság kifejezte érdektelenségét. Fehér József főtitkár az eset után lapunknak azt hangsúlyozta: a kitapsolás nem az államtitkár személyének, hanem a belügyminiszter távolmaradásának szólt.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!