hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Stumpf: a kabinet nem ijedt meg
Új generáció kormánya

1998. 09. 26.
Az önkormányzati választás valódi tétje, hogy a polgári erők beágyazódnak-e a helyi társadalomba. Erre a polgári erőknek egyébként a stabil, hosszú távú társadalmi támogatottság miatt is szükségük van, mivel mindez a nyugodt kormányzás feltétele – mondotta Stumpf István, a Miniszterelnöki Hivatal minisztere Egerben, egy konferencián. A politológus-miniszter a választási esélyekről szólva megjegyezte: a Fidesz tíz százalékos előnye elég kell legyen a sikerhez. Ebből a pozícióból nehéz veszíteni, jó esély van arra, hogy a szocialista párt mellett létrejöjjön egy másik erőközpont. Az Orbán-kabinet első napjairól elhangzott: az új kormány szűk mozgástérrel találta magát szembe. Félő volt, hogy néhány szűk érdekcsoport, bank "padlóra tudja vinni" a miniszterelnököt. Két lehetőség volt: vagy megijed a kormány és alkalmazkodik, vagy megpróbálja a saját játékszabályait gyakorolva felszámolni a korrupciós fészkeket. Az új kormány számolt az első napok bizalmi tőkéjével, és fölvette a kesztyűt: megszüntette a társadalombiztosítási önkormányzatokat, bevezette a társadalombiztosítás kormányfelügyeletét, és rendezte a Postabank helyzetét. A politikus szerint a jövőt az jelenti, hogy generációváltás is történt a kormányváltással, hiszen immáron egy fiatalabb generáció alkotja a kormány gerincét, mint korábban. Ráadásul olyanok, akiknek a politikai személyisége már nem a Kádár-rendszerben alakult ki.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!