hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Háború és béke

1998. 09. 05.
A társadalombiztosítás újraállamosítását se politikai, se társadalmi, se szakmai vita nem előzte meg. A tb-önkormányzatok felszámolásával a járulékfizetők és biztosítottak alkotmányos jogai csorbultak, megszűnt a közvetlen lehetőség az egészség- és nyugdíjbiztosítás pénzalapjainak és vagyonának törvényes és az emberek szükségeinek megfelelő befolyásolására és ellenőrzésére – szól a Társadalombiztosítási Érdekképviseleti Egyesület alapító nyilatkozata. Az új szervezet célja az ellenőrzés fenntartása, a kormány munkájának segítése, valamint a tb-önkormányzatok helyreállítása. Nemes István, a megszüntetett nyugdíjbiztosítási önkormányzat képviselője a szervezet alakulóülésén elmondta: békét akarnak, de előbb a csatát be akarják fejezni. "Fel kell emeljük a szavunkat, hogy az eljusson a polgárokhoz. Látniuk kell például, hogy nyugdíjemelés címén valójában negyven százalékkal kevesebbet kapnának. Nem engedhetjük továbbá, hogy a korrupció bélyege rászáradjon a munkatársainkra, akik a lehetőségeikhez képest igenis tisztességesen dolgoztak" – hangsúlyozta Nemes. Szabó Istvánné az MSZOSZ képviselője lapunknak elmondta, hogy a következő hetek feladata a további célok és megoldások meghatározása.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!