hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Függetlenek színeiben

1998. 09. 12.
Komárom–Esztergom megyében csendesen, de céltudatosan folyik az önkormányzati választásokat megelőző kampány. Bencsik János, aki – szabaddemokrataként – 8 éve áll Tatabánya élén, ezúttal függetlenként kíván megküzdeni a polgármesteri címért. Függetlensége mégsem mondható teljes mértékűnek, hiszen a Független Tatabányai Védegylet nev? egyesület, amelyet a közelmúltban alapítottak, s hitvallása szerint minden politikai párttól függetlenül tevékenykedik, jelöltjei közé fogadta. A szabaddemokraták polgármester-jelöltje ezek után Miklós Ákos lett. Az MSZP kampánya rendkívül tudatosan elő van készítve, s úgy tűnik, nekik áll módjukban a leglátványosabban megmutatniuk magukat. Polgármester-jelöltjük Lévai Ferenc, aki országgyűlési képviselője is Tatabányának. A jelenlegi kormányzópártok egységesen kívánnak fellépni az önkormányzati választásokon, s ez több településen alighanem sikerül is nekik. A győztes pozícióból indulva még csak elvétve hallatják hangjukat. Tatabányai polgármester-jelöltjük: Dr. Sztruhár Gyula. Teljesen új színfoltként jelentkezik a politikában a Van Reménység Klub nev? prevenciós-megelőző, kulturális, karitatív társadalmi szervezet. A hatalom gyakorlásában széleskör? polgári felügyeletet, érdekképviseletet és érdekegyeztetést szeretnének, hogy ne csak a pártérdekek érvényesüljenek a döntéshozatalban. Bár polgármester-jelöltet nem állítottak, Tatabányán tizenöten indulnak közülük a képviselőségért. Emellett kilenc településen állítottak még jelölteket.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!