hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Antiszemita és rasszista hangok a T. Házban
Csurka is egyetért

1998. 09. 12.
A parlamenti pártok közös érdeke, hogy a magyar Országgyűlésben ne lehessen helye sem a nyílt, sem a burkolt antiszemitizmusnak – fogalmaz Lendvai Ildikó, az MSZP képviselőcsoportjának frakcióvezető-helyettese. A képviselőasszony a szocialista képviselők nevében nyilatkozatban fejezte ki megdöbbenését amiatt, hogy a MIÉP vezérszónoka, ifjabb Hegedűs Lóránt, antiszemita, rasszista célzásokat engedett meg magának egy a kisebbségi jogok védelmét szolgáló parlamenti vitában. A Magyar Igazság és Élet Pártja képviselője többek között a következőket mondta: "Finoman kívánok utalni csak arra, hogy Magyarországon van egy olyan kialakult élethelyzet, amelyben a kisebbségi származású emberek, kisebbségi mivoltukat fel nem fedve, a többségi érdeket sértik meg, illetőleg a nemzeti érdek érvényesülését nem teszik lehetővé, úgy vélem, elsősorban a tömegtájékoztatásban". Az MSZP-s képviselők megütközéssel tapasztalták, hogy a hozzászólást több kormánypárti képviselő tapssal üdvözölte – áll Lendvai közleményében. Csurka Istvánnak, a MIÉP elnökének az MTI-hez eljuttatott nyilatkozata szerint a felszólalás körül kirobbant vita "m?balhé", amelynek az a célja, hogy elterelje a figyelmet az ország és a világ égetően fontos kérdéseiről. A MIÉP elnöke közölte: nem kívánják rendszerré tenni, hogy a párt elhatárolódik egyes politikusaitól vagy azok kijelentéseitől, és ezt a jelen esetben sem teszik meg, hiszen véleményük szerint ifjabb Hegedűs Lóránt hitelesen és magvas gondolatokkal szólt hozzá az ombudsmani beszámolóhoz.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!