hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A nemzetbiztonsági bizottság meghallgatná Orbánt

1998. 09. 19.
A megfigyelési ügy és az Aranykéz utcai robbantás egyik áldozatának, Boross Tamásnak halála előtt a rendőrségen filmfelvételen elmondott vallomása szerepelt a nemzetbiztonsági bizottság napirendjén, melyre Kiss Ernőt, a Központi Bűnüldözési Igazgatóság vezetőjét hívta meg a bizottság elnöke. A dandártábornokot zárt ajtók mögött három és fél órán keresztül hallgatták meg. Az erről szóló és a sajtóhoz eljuttatott nyilatkozatot a bizottság tagjai egyhangúlag elfogadták. Eszerint sem törvényes, sem törvénytelen megfigyelést nem végzett a Központi Bűnüldözési Igazgatóság. Keleti György az ülést követően elmondta: a bizottság elhatározta Orbán Viktor miniszterelnök meghallgatását. Kiss Ernő csak a KBI vonatkozásában tudott nyilatkozni, azonban Mikes Éva, a bizottság fideszes alelnöke szerint a miniszterelnök az ügyről sokkal átfogóbb ismeretekkel rendelkezik. A Népszava információi szerint a bizottság tagjait megrázta az a videofelvétel, ami Boross Tamás rendőrség előtt tett vallomásáról készült. Boross a robbantásos merényletek hátteréről az alvilág és köztisztviselők összefonódásáról beszélt konkrét neveket is említve. (MTI–Hetek)

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!