hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Profiltisztítás és felmentés

1998. 08. 08.
A kormány felmentette a Budapesti Aglomerációfejlesztési Tanácsban, illetve a Balatonfejlesztési Tanácsban eddig a kormányt képviselő személyeket, Baráth Etelét és Nemcsók Jánost. Az utódok személyéről még nem született döntés – közölte Borókai Gábor a kormányülést követő sajtótájékoztatón. Elhangzott az is: a kormány a postahivatalokra jobban támaszkodó, a betétesek érdekeit szem előtt tartó, erős bankká kívánja fejleszteni a Postabankot. A kormány döntésének megfelelően a Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) feletti felügyeletet Stumpf István, a Miniszterelnöki Hivatalt (MEH) vezető miniszter veszi át. Erre a Pénzügyminisztériumban folyó profiltisztítás során került sor. Ez utóbbi tárca ugyanis szigorúan pénzügyekkel kíván foglalkozni. A szóvivő személycserék lehetőségét sem zárta ki a KVI élén. Az állami vagyon kezelésével foglalkozó másik szervezet, az ÁPV Rt. szintén a MEH felügyelete alá tartozik. (L.A.)
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!