hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Rádió határok nélkül

Három rádió összefogásával három nyelven szól ezentúl az "Euromédia DMTK" elnevezés? rádió a Duna–Tisza–Maros– Körös eurorégióban. A szerb rádiósok ötlete alapján megalakult új állomás műsorai Románia egyötödén, a volt Jugoszlávia kétharmadában, Magyarországon pedig Szeged 30-40 kilométeres körzetében magyar, román és szerb nyelven foghatók majd. Losonczi György, a szegedi Média 6 RTV vezetője a Heteknek elmondta, hogy jelenleg internetes kapcsolatban állnak az állomások egymással, de a jövőben szeretnének műholdas rendszeren keresztül egész napos műsorokat sugározni. Az ehhez szükséges összeget pályázatok útján teremtenék elő. Az ezredfordulóra pedig – uniós támogatásból finanszírozva – egy közös adó létrehozását tervezik. "A költségeket egyébként a mi rádiónk fedezi saját erőből, ami havi 6-800 ezer forintot jelent" – tette hozzá a Média 6 vezetője. A román felet kormánya jelentős mértékben támogatja. A temesváriak azért törekednek a közös rádiózásra, mert nem akarnak elszigetelődni az Európai Uniótól. A jugoszláv, állami felügyelet alatt álló, de önfenntartó Rádió 21 azonban nehezebb helyzetben van: a támogatottság nem jellemző ezen a vidéken, ráadásul olyan is előfordult, hogy a rendőrök elvitték az állomásról a munkához szükséges berendezéseket. Ennek ellenére a rádió munkatársai előteremtik a szükséges pénzösszegeket. (Aszalós Szilvia)

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetéssel vagy belépéssel tudja elérni.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!