hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Eseti eset

1998. 07. 11.
"A gyámhivatal által kijelölt eseti gondnok nem kérelmezte az örökbefogadás felbontását annak a két kisfiúnak a képviseletében, akiket Amerikából visszahoztak a nevelőszüleik. Most már nincs más választás, bíróságnak kell döntenie arról, hogy fenntartja-e a szülő-gyermek jogviszonyt, vagy \'elválasztja\' az örökbefogadókat a gyerekektől" – mondta el Seres Gábor, az egri gyámhivatal vezetője szerdán, az erre vonatkozó jogerős gyámhatósági döntés megszületése után az MTI tudósítójának. Miként korábban a Hetek is beszámolt az ügyről, a gondot az jelenti, hogy amerikai nevelőszüleik kétévi kinn tartózkodás után, április közepén "visszaküldték" őket, arra hivatkozva, hogy a 10, illetve 11 éves kisfiú nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A hivatalvezető szerint a probléma abból fakad, hogy az örökbefogadási határozat csak a felek közös kérelmére semmisíthető meg. Ebben az ügyben viszont a gyermekek érdekképviseletét ellátó eseti gondnok alapos vizsgálat után úgy foglalt állást, hogy az örökbefogadás felbontása ellentétes volna a két kisfiú érdekeivel. Ez, mint Seres Gábor hangoztatta, azt jelenti, hogy nincs közös kérelem, ezért, miként azt a gyámhatóság hivatalos határozatban is megállapította, nincs hatásköre arra, hogy döntsön az ügyben. Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy egyelőre a gyerekek állampolgársága sem tisztázott. A gyerekeket a probbléma megoldásáig az egri gyermekvárosban helyezték el.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!