hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Tv-fegyelem

1998. 06. 27.
Az Országos Rádió és Televízió Testület, az Állampolgári Jogok Országgyűlési Biztosának Hivatala és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesületének közös szervezésében 1998. október 16–17-én kétnapos konferenciát rendeznek Piliscsabán, amelynek témája: a médiák hatása a gyermekekre és fiatalokra. A három szervezet azért karolta fel ezt a témát, mert még nem érkezett válasz arra a kérdésre: miért érzik szükségét a televíziós szervezetek, hogy egyre több erőszakos, kegyetlen jelenetet tűzzenek műsorukra? Az ORTT már tárgyalásokat folytat a műsorszolgáltatókkal, amelynek eredményeiről az októberi konferencián számol be. Az országgyűlési biztos a gyerekek alkotmányos jogainak próbál érvényt szerezni e tekintetben. A problémák a gyermekmentő szolgálatoknál csapódnak le, így az ő tapasztalataik nem elhanyagolhatóak. Az USA-ban már 1952-től kezdve tartottak kongresszusi meghallgatásokat a televíziós erőszaknak a gyermekek személyiségére gyakorolt hatásáról, de a nagyobb televíziós szervezetek, mint például az osztrák ORF vagy a brit kereskedelmi televíziókat felügyelő ITC is végzett e tárgyban vizsgálatokat. (Hetek)
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!