hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Jóban, rosszban
Jóban, rosszban

2020. 04. 21.
Kemény hónapok várnak ránk, nincs mit szépíteni. Régen volt szükség olyan korlátozó intézkedéssorozatra, amely a következő napokban várható. Könnyen lehet, hogy a beutazási tilalom vagy a rendezvények felfüggesztése csak az első kihívások a magyar társadalom előtt. El kell fogadnunk, hogy vége annak a kényelmes fogyasztói társadalomnak, amiben évtizedeken át élhetett a nyugati civilizáció, a jövőben egyre gyakoribbak lehetnek a koronavírus-járványhoz hasonló, vagy akár az annál súlyosabb válsághelyzetek, amelyek próbára teszik mindenki türelmét, empátiáját és hitét is.

Ezzel együtt azt is érdemes tudatosítani magunkban, hogy nemzetünk a történelem során jó néhány komoly viharon ment keresztül, a világháborúkat (és többek között a spanyolnáthát is) átvészelő felmenőink pedig képesek voltak megteremteni a mostani jólétünk alapjait. Napjaink hitehagyott generációja számára is legyen tanulságul a múlt, hogy bármilyen nehézség is vár ránk, megfelelő bölcsességgel, Isten segítségével és elegendő józansággal képesek lehetünk legyűrni és magunk mögött hagyni azokat is. Jelen esetben a koronavírus megfékezéséért akkor tehetünk a legtöbbet, ha tisztában lévén egyéni felelősségünkkel fokozottan betartjuk azokat a korlátozó óvintézkedéseket, higiénés szabályokat, amelyekkel nemcsak magunkat, hanem idősebb embertársainkat is megóvhatjuk a nagyobb bajtól.

Az álhírek, átverések és a boltban levő utolsó tartós tejért vívott harc közepette is figyeljünk egymásra és segítsük egymást, amennyire lehet. A Hetek most abban tud segíteni, hogy árnyalt és alapos tájékoztatással és fontos írásokkal képbe helyezi az olvasót, amire ebben az időszakban talán nagyobb szükség van, mint valaha.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!