hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A válság után is lesz holnap
A válság után is lesz holnap

2020. 04. 21.
Alighanem legtöbb olvasónk találkozott már a koronavírus-járvány valamelyik „tuti” megfejtésével – meglehet többel is. Megszokhattuk, hogy természeti csapások, terrortámadások vagy tragikus tömegszerencsétlenségek után megjelennek az alternatív magyarázatok, amelyek választ ígérnek a nyugtalanító kérdésekre, hogy miért történhetnek meg ilyen rossz dolgok.

Nincs ez másként a jelenlegi világjárvánnyal sem. Biofegyvernek szánt, elszabadult kórokozók, az 5G-s hálózatok elektromágneses terében mutálódott vírusok, a globális népességcsökkentés sötét eszközei – se szeri, se száma a különféle teóriáknak. De bármilyen sokkoló üzenetet is sodor elénk a hírfolyam vagy ismerőseink üzenete, ne feledjük: a járvány nem a világvége. A kattintások magas száma azonban nem csak örök emberi kíváncsiságnak és az erre rájátszó újságírói szemfülességnek köszönhető.

Vannak ugyanis tényleg megválaszolatlan kérdések. Például az, hogy az egészségügyi világszervezet, a WHO miért több mint egy hónapos késéssel reagált a járványra, vagy az, hogy vajon mitől lenne jobb, ha a jövőben egy világkormány venné kezelésbe a globális válságokat – amint azt több befolyásos vezető felvetette. E heti számunkban is több oldalról igyekszünk megvilágítani a mindannyiunk életét felforgató krízis hátterét. És közben hálásan köszönjük olvasóink kitartó érdeklődését, ami bennünket is inspirál, hogy tovább kérdezzünk, időtálló válaszokat keresve.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!