hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Tisztelt Olvasóink!
Tisztelt Olvasóink!

2020. 04. 21.
Idei húsvéti számunk szokatlan időben jelenik meg. Ezekben a napokban a világ Jézus Krisztus halálára és feltámadására emlékezik. De különleges súlyt ad a világjárvány ezeknek a napoknak. Ahogy Pál apostol is utal rá levelében: vannak gonosz napok. Miközben gyönyörű szép tavaszi időket élünk, ezekben a verőfényes, madárcsicsergéssel teli napokban ott rejtőznek a halál fullánkjai. Nagyon sok embertársunk gyászol, akik az elmúlt napokban elveszítették a szeretteiket.

A járványnak közel sincs vége, ezért tisztelettel kérem a Hetek olvasóit, hogy a legfontosabbat tartsák a szemük előtt: az emberi élet védelmét, amit Isten a Noéval kötött szövetségben jelentett ki, mint kötelezettséget mindannyiunk számára. Ne tegyünk az ünnepek alatt semmi olyat, amivel embertársaink – különösen az idős korosztályhoz tartozó felebarátaink – egészségét és életét kockáztathatjuk. Ezért kérem, hogy az ünnepek alatt is tartsák be a hatóságok rendeleteit és útmutatásait, hogy minél több ember élete megmeneküljön e gonosz napokban. Ne tévesszen meg senkit a természet virágzása: ilyen szép tavaszi napok voltak 1944 húsvétján is. Most más formában ugyan, de a halál angyala ismét szerte jár kaszájával, a világot pusztítva.

Vigyázzatok és imádkozzatok, ahogy Jézus mondja a tanítványainak a Gecsemáné-kertben és legyetek erősek az Úr erejében! Ne feledkezzünk meg azokról, akik ezekben a napokban az életnek nem a napos oldalából, hanem fájdalmaiból és szenvedéseiből részesednek. Imádkozzunk mindazokért, akik szenvednek, akik kórházban vannak, élet és halál között. És áldjuk az orvosokat, ápolókat, mentősöket és mindazokat, akik éjt nappallá téve mindent elkövetnek, hogy minél kisebb legyen a világjárvány áldozatainak száma. Békés és áldott ünnepeket kívánok minden olvasónknak!

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!