hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Rövid séta
Rövid séta

2020. 04. 21.
Spanyolországban elfogytak a kutyák a menhelyekről. Nem a spanyolok állatok iránti empátiája nőtt meg a gazdasági válsággal is fenyegető járvány idején, a magyarázat jóval gyakorlatiasabb: a kutyasétáltatás bekerült abba a szűk körbe, ami okán még legálisan el lehet hagyni az otthonokat. Az emberek mindenhol egy kicsit másként élik meg ezt az időszakot – erről érdekes helyzetjelentéseket adtak a Heteknek a világ különböző pontjain élő magyarok –, ám az jól látszik, hogy amit eddig természetesnek vettünk, az mennyire hiányzik, ha elveszik. Még egy szabadban tett rövid séta is. Pedig a járványnak még nincs vége.

Még a pozitív üzenetekre kondicionált politikusok is hónapokról beszélnek. Meg komoly gazdasági krízisről, amire a legdrasztikusabb megoldás talán a „svéd modell”, ahol lényegében összpárti egyetértésben igyekeznek minél gyorsabban elérni a nyájimmunitást, vagyis a lakosság 60-70 százalékos fertőzöttségi szintjét. Ezzel nemcsak a járványt állítanák meg, de a gazdasági károkat is minimalizálnák. Egy probléma mégis akad: közben meghalhat akár 150-200 ezer ember.

Súlyos kortünete ez annak, hogy Európa mennyire elidegenedik a zsidó–keresztény értékvilágtól. Pedig erre most lenne csak igazán szükség. A nyugati világban vannak, akik gyűlöletkeltésre használják a járványt a keresztény közösségekkel szemben, gúny tárgyává téve a spirituális világfelfogásukat. Ehhez különleges rosszindulat kell, különösen úgy, hogy egyelőre a tudomány is adós a megnyugtató válasszal a koronavírussal szemben.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!