hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kicsoda Judith Sargentini?
A holland képviselő és életműve

2018. 10. 11.
Talán az olvasók többsége nem is tudja, ki is valójában az a holland képviselő, akinek a nevével fémjelzett jelentés hónapok óta ott virít az online hírportálok felületein. Tényleg Soros ügynöke? Utálja-e Magyarországot? Migránsokat akar Európába? Ennek próbáltunk utána járni.

A Hetek ezen száma több oldalról is igyekszik körüljárni, hogy mi is a helyzet a napokban elfogadott Sargentini-jelentéssel, mi lesz az ominózus 7-es cikkellyel, és egyáltalán az Európai Unióval. Habár most már a csapból is Sargentini neve folyik, az olvasók többsége nincs tisztában azzal, hogy ki is az a holland képviselő, aki miatt Orbán Viktor Strasbourgba utazott, és kvázi hadüzenetet küldött az Európai Unió jelenlegi vezetésének, képviselőinek. Annyit azért fontos elöljáróban leszögezni, hogy az egész ügy nem Sargentini személyes háborúja Orbán ellen. Ha nem ő, akkor valaki más készítette volna el az ominózus jelentést. De végül ő vállalta a feladatot.

Hétévesen a nukleáris fegyverek ellen

Judith Sargentini családja olasz származású, de már hat generáció óta élnek Hollandiában, azon belül is Amszterdamban. Egy interjúban a holland képviselő úgy emlékszik vissza, hogy családja mindig is „politikailag tudatos” volt, a tanárként dolgozó édesapja igyekezett fegyelmezetten nevelni gyerekeit, rendszerint biciklivel vagy tömegközlekedéssel utaztak. Sargentini arra is emlékszik, hogy hétéves korában a szülei elvitték egy tüntetésre, ahol a tömeg a nukleáris fegyverek Hollandiába történő telepítése ellen demonstrált.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!