hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Sophia Loren drámai életútja
Az olasz Hamupipőke

2018. 06. 07.
A 83 éves, közel 70 éve színészként tevékenykedő, többszörös Oscar- és Golden Globe-díjas művésznő szépségét és tehetségét szerte a világon ismerik. Közel száz filmben elért sikereit azonban többször beárnyékolta ellent­mondásos magánélete.

 

Sofia Villani Scicolone néven, 1934. szeptember 20-án, Rómából indult a népszerű színésznő életútja, Riccardo Scicolone és Romilda Villani gyermekeként. Riccardo, ahogy megtudta, hogy Romilda állapotos, elhagyta a hölgyet, akit sose vett el feleségül. Bár nevére vette a vézna, beteges lányát, de nem vált ténylegesen az apjává. Romilda magára maradt, kilátástalan helyzetére egyetlen megoldást látott: félreteszi szégyenérzetét és hazautazik szüleihez Pozzuoliba, férj és pénz nélkül, a kislányával. A Villani családnak és Sofia nagymamájának a szíve megesett a gyenge és haldokló csecsemőn, így az egész rokonság összefogott, hogy megmentse a gyermek életét. A pici felépülését követően Romilda ismét szült egy kislányt, Mariát.

Nehéz kezdet

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!