hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kémek a kormányban
Miről szólt a mccarthyzmus?

2018. 01. 11.
Az 1950-es évek elején Joe McCarthy szenátor az egyik legnépszerűbb amerikainak számított, közel négy év alatt azonban a történelem legördögibb alakjai közé száműzték. A ma már nyilvános dokumentumok szerint a róla alkotott képet a kormány bürokratái, kongresszus­beli ellenfelek, a baloldali média és lobbicsoportok festették át.

 

Nem sokan, de vannak, akik cáfolják a szenátorral kapcsolatban általánosan elfogadott állításokat. M. Stanton Evans újságíró például bő egy évtizedes kutatómunkával göngyölítette fel a történteket. Olyan, korábban nem vizsgált iratok, mint elveszettnek hitt külügyminisztériumi feljegyzések, FBI-jelentések, bizottsági jegyzőkönyvek vagy az 1995 óta elérhető Venona-iratok (a Kreml és amerikai ügynökei között váltott táviratok szövegei) áttanulmányozása után, 2007-ben jelentette meg a McCarthyt rehabilitáló Blacklisted by History: The Untold Story of Senator Joe McCarthy (A történelem feketelistáján: Joe McCarthy szenátor el nem mondott története) című könyvét.

Beépülés és külpolitikai irányváltás

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!