hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Szerethető emberek, szerethető tárgyak

2017. 05. 04.
Magyarországon van egy páratlan, menő dizájn brand, mely egyszerre terápiás tevékenység és bevételi forrás. Ez a Miskolci Autista Alapítvány MAACRAFT nevű – igazi multifunkcionális – projektje, amely meggyőző példája annak, hogyan érdemes együtt élni az autistákkal. A projekt ötletgazdája és vezetője, Szalkai Dániel dizájner szerint csak pozitív visszajelzéseket kapnak, ugyanis az autisták sokkal többet tudnak nyújtani, ha értő és érzékeny közegbe kerülnek. A program egyik fő célja, hogy a hozzáadott értékkel bíró, magas minőségű termékek révén megváltozzon az autisták társadalmi megítélése.

Hogyan jött a szociális műhely kialakításának ötlete?

– Dizájnerként végeztem a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen (MOME). Az egyetemi évek alatt találkoztam a szociális műhely és a szociális foglalkoztatás témájával. Megismerkedtem olyan külföldi programokkal, amelyek a dizájn eszközeivel segítették az ilyen védett munkahelyeket, és elhatároztam, hogy én is szeretnék ezzel foglalkozni. A személyes szál az éle­temben nagyon erősen hatott rám, hogy eljussak eddig az elhatározásig. Ugyanis a bátyám autizmussal él. Jól ismertem az ő közösségét és a hozzá hasonló srácok helyzetét, így az lett a célom, hogy elsősorban nekik tudjak segíteni: munkahellyel, megbecsüléssel, sikerekkel.

Akkor emiatt lett épp ez a szívügyük…

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!