hetilap

Hetek hetilap vásárlás
„Frenki több életet is megmentett”
Riport egy csepeli autókölcsönzőből

2017. 05. 11.
A XXI. kerületi irodaház udvarán autók sorakoznak. Az elhaladó járó­kelők nem is sejtik, hány életet men­tettek már meg a falak között a teljes lecsúszástól, hány embernek nyúj­tottak segítő kezet, hogy a munka­erőpiacon újra labdába rúg­hassanak, hányan kaptak le­he­tő­sé­get, hogy szerényebb anyagi körülményeik ellenére autóval közlekedhessenek a hazai autópályákon. Az autókölcsönzés szép-ségeiről és nehézségeiről, jótékonykodásról, őrsi naplóról és megfelelő élet­szem­­léletről beszélgettünk Prondvai-Pacsika Ferenccel, az ABKN Zrt. tulaj­donosával.

Délelőtt 10 órakor parkolunk le a csepeli autókölcsönző udvarán. Az épület irodájába belépve két barátságos férfi fogad minket. Interjú-alanyunk, Prondvai-Pacsika Ferenc, az autókölcsönző tulajdonosa épp egy megrakott tálcáról reggelizik. „Három részletben eszem a reggelimet, mindig érkezik valaki!” – szabadkozik. „Csak nyugodtan, megvárjuk!” – foglalunk helyet a székeken. „És üvegpohárból szeretem inni a tejet, ezt feltétlen írják bele!”– teszi hozzá nevetve. Addig is megnézegetjük a 32 évvel ezelőttre datált őrsi naplót, mely az akkori Pif őrs vezetője, Ferenc tulajdonában állt. A rajzokkal pingált élménybeszámolók között olvashatunk az iskolai karácsony élményeiről, különböző gyűjtésekről, közösségszervezésről. „Anyukám szerint már gyerekkorom óta bennem volt a jótékonykodás – kommentálja Ferenc az olvasottakat –, egy versenyen nyertem egy tollat, és odaadtam a tanárnak, mert neki jobban szüksége volt rá.”

Ferenc mesélni kezd, miközben kisétálunk az udvarra alaposabban szemügyre venni az autókat.

Az autókölcsönzőben kaució nélkül, napi bérleti díjjal lehet járműveket kölcsönözni.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!