hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Elment Bud Spencer, a leghíresebb olasz
Akit buldózernek hívtak

2016. 06. 30.
2016. június 27-én egy legenda távozott el közülünk: Bud Spencer, eredeti nevén Carlo Pedersoli, akinek híres pofonjain oly sokat nevethet(t)ünk, 86 évesen elhunyt. Az élsportolóból lett jogász, színész, feltaláló, valamint forgatókönyvíró, divattervező és zeneszerző, aki mellékesen még egy légitársaságot is alapított, meglehetősen tartalmas életet élt. Közel hatvan éven át tartó színészi pályafutása alatt 61 filmmel ajándékozta meg a nagyérdeműt. Talán olasz – pontosabban nápolyi – származásából fakadó óriási életszeretete és javíthatatlan optimizmusa miatt vált a kultikusnak mondható bunyós, western- és zsarus filmjein keresztül a nézők nagy kedvencévé. 1991-ben a Time a leghíresebb olasz címmel jutalmazta munkáját.

Carlo, ahogy a hozzá közel állók még filmes sikerei után is hívták, Nápolyban látta meg a napsütötte Dél-Olaszországot 1929. október 31-én. Termete már ekkor is tekintélyt parancsoló volt: hatkilóval született. Saját magát egyébként nem olasznak, hanem nápolyinak nevezte, és anyanyelve is nápolyi volt bevallása szerint.

Született zseni

A filmeken általa alakított kissé bárgyú karakter teljesen messze állt tőle, már kisgyermekként kitűnt kiváló képességeivel és tehetségével. Ötéves korában már első osztályba járt, majd később az ötödik osztályt átugorva került a hatosztályos gimnáziumba.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!