hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Mézesmanna
– avagy újabb magyar sikertermék a gasztrovilágban

2016. 07. 01.
Eltérő szakmai területek szerencsés találkozása, több milliós nézettség. Mi vajon egy termék sikerének titka? Mit képviselnek a magyarok a nemzetközi cukrászpalettán? Az aprólékos gondossággal kipingált mézeskalácsok megalkotójával, Czinkné Poór Judittal beszélgettünk.

Olvasóink egy része bizonyára megcsodálta már a Mézesmanna-videókat – azaz Judit mézeskalács-díszítéseinek teljes munkafolyamatait –, amelyek ez év márciusától kirobbanó népszerűségnek örvendenek az interneten. Az elhíresült, kalocsai ihletésű díszítést bemutató videót azóta már 51 millióan látták szerte a világon. Számos újság- és blogíró érdeklődését is felkeltette a különlegesség, nemrég épp a The Oprah Magazine közölt róla egy cikket. Az ajándéknak szánt édesség különlegessége, hogy nem csupán a szemet gyönyörködteti: a hagyományos virágmotívumokkal díszített mézeskalácsokat méltán nevezhetjük igazi hungarikumnak.

Nemrég érkeztél haza egy madridi körútról, ahol Győri Enikő nagykövet asszony is fogadott téged. Mesélj egy kicsit a kinti tapasztalatokról!

– Egy cukrászstúdió hívott minket Madridba. Olyan külföldi vendégoktatókat keresnek, akik mindenféle stílusban dolgoznak a cukrászaton belül – így találtak meg engem is. Győri Enikő nagykövet asszonynak nagyon tetszettek a videóim, ezért mikor Madridba utaztunk, ő is meghívott magához egy találkozóra a spanyol nagykövetségen, valamint felkért, hogy vegyek részt a Magyarországot népszerűsítő rendezvényeiken a jövőben.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!