hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Csodavárók kijózanítása

2014. 10. 02.
Töretlen népszerűségnek örvendenek a különféle diéták, a média időnként felkap egy-egy slágernövényt, mely gyógyír minden kínra, és persze mindig van aktuális szörnyűség is, amitől retteghetünk, és azonnal megoszthatjuk a közösségi médiában. Meleg Sándor, az Alimento blog dietetikus szerzője a gyorsan terjedő, de hamis információk alapos cáfolatát, a táplálkozással kapcsolatos tudományos ismeretterjesztést tűzte zászlajára.

Több olyan blogot ismerek, amely a tiédhez hasonló célt tűzte ki maga elé. Miért érezted mégis szükségét egy újabb felvilágosító felület létrehozásának? 

– Míg számos médiafelületen kontroll nélkül áramlanak a hibás, megtévesztő információk az egészséges étrendet, életmódot illetően, az ezzel szemben képzett „ellensúly” nagyon kevés. Ilyen például a Szkeptikus, a Ködpiszkáló, vagy a Védőoltás blog. A dietetikus és laikus barátokkal beszélgetve merült fel az ötlet, hogy egy tematikus blogban, az életmód és étrendi témákra fókuszálva tegyünk valamit a hiteles információk terjesztéséért. A cikkekben törekszem arra, hogy egy-egy témában a korrekt kritika mellett ne vesszen el a műfaj adta olvasmányosság, s legyen némi szórakoztatóértéke is az írásoknak.

Mi lehet az oka annak, hogy a figyelmetlenségből vagy éppen szándékosan megtévesztő információk ennyire gyorsan tudnak terjedni?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!