hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Platinalemezt kapott az AMEN

2014. 02. 16.
Az AMEN zenekar januárban megtartott 25 éves, jubileumi koncertjével párhuzamosan mintegy ötezer CD lemezt sikerült értékesíteni – mondta el a sajtónak Kauzál Márton, a koncert szervezésében is elévülhetetlen érdemeket szerzett Patmos Records ügyvezetője azon a sajtótájékoztatón, amelyen az AMEN együttes két frontemberének, Pajor Tamásnak és Szentkirályi Györgynek átadta az Amen 25 című dupla album után járó arany- és platinalemezt. Az együttes alapítóival folytatott oldott beszélgetés során Pajor Tamás kifejtette, hogy Szentkirályi György zeneszerzővel, az AMEN oszlopos tagjával egy új lemez megjelentetésén dolgoznak, amelynek számos dala már készen van. Ezenkívül „szózene” munkacímmel újfajta projektet is terveznek, amely alkalmas lesz arra, hogy megmozgassa a tisztelt publikum szürkeállományát, s amely egyben – reményeik szerint – hozzájárul egyfajta intellektuális pezsgés beindításához. „Sokat gondolkodtam azon, hogyan lehetne a divatos szóval slam poetry, hagyományosan vers műfaját úgy összeházasítani a zenével, hogy mégse egy megzenésített vers legyen, hanem a magyar költészet és a slágerdalszöveg-írás legszebb hagyományaira visszatekintő, és ezt a kettőt egyesítő, de mégis modern műfaj” – mondta a Heteknek Pajor Tamás. Noha merőben új dologról van szó, hangulatában mégis olyan klasszikusokat idézne, mintha egy régi G. Dénes György vagy Szenes-slágert hallgatnánk, csak más típusú frazeológiával, Pajor szofisztikált szó-csűrés-csavarásaival. „A régi formai elemeket új tartalommal megtöltve egy merőben új, de mégis egy korábbi időkre emlékeztető műfaj előnye, hogy akár kisebb klubokban, néhány száz fős közönség előtt is előadható”

– részletezte Pajor Tamás.

Emellett remélhetőleg nagyobb fellépésekre is sor kerül majd, húsvétra pedig DVD-n megjelenik a január 10-ei jubileumi koncert kép- és hanganyaga.

Az első magyar keresztény rockzenekarként számon tartott AMEN 1989-ben alakult, miután Pajor Tamás 1987-ben kilépett a Neurotic zenekarból, és megtért a Hit Gyülekezetében. Ezt a történetet Xantus János Rocktérítő című, legendás filmje is bemutatta. A ma már lelkészként is tevékenykedő rapper az AMEN együttessel folytatta a zenélést, az említett koncerten fellépő zenésztársai pedig szintén keresztény értékeket valló, hívő zenészek, akik polgári foglalkozásukat tekintve a társadalom legkülönfélébb területein működnek.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!