hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Édes-savanyú Nigella módra
Bulvárterítéken a brit sztárszakácsnő

2014. 02. 08.
Nigella Lawson először jól kifőzte: ő lett a női sztárszakácsok prototípusa, a háziasszonyok bálványa és a korgó hasú férfiak vágyálma. Ma már többszörösen díjnyertes híresség, tucatnyi könyv szerzője hárommilliós össz példányszámban, emellett megannyi tévé­­­­műsor főszereplője. Helyzete mégsem irigylésre méltó, hiszen mostanság nem különleges receptjeivel vagy ínyenc főzőműsoraival, hanem az éle­tének botrányos elemei után kutakodó bíróság, illetve média révén kerül a nagy nyilvánosság elé.

A történések visszakanyarodnak Lawsonnak a múlt nyáron bekövetkezett válásáig, sőt első házasságáig. A brit közéletet hevesen foglalkoztató kábítószeres és családi botrányt azért is kóstolgatják, mert nemigen illik a háziasan családbarát, könnyed és életörömmel fűszerezett Nigella-imázshoz. Az otthon melege után nemrégiben a dolgozói lojalitás is elszállt. A szinte családtagnak számító két személyi asszisztens ellen azért folyt per decemberben, mert jogosulatlanul használták Lawson férjének hitelkártyakeretét, 685 ezer font (majdnem negyedmilliárd forint) erejéig. A testvérpár szerint ezzel éppen Lawson akarta lekenyerezni őket, hogy hallgassanak a drogügyeiről.

A tárgyalás során viszont már emlegették a „napi szintű” droghasználatot. Lawson szerint a háttérből volt férje mozgatta a szálakat, aki saját megtépázott hírnevét igyekszik bármi áron helyreállítani. A perbe fogott nővéreket időközben felmentették.

A még Nigellánál is nagyságrendekkel vagyonosabb exférj egy PR-szakember segítségével tovább teregette a drogvádakat. Lawson annyit ismert el, hogy a haldokló rákbeteg első férjével együtt maga is élt párszor kokainnal, ám „A beállítás, miszerint drogfüggő vagy rendszeres kokainhasználó volnék, teljesen nevetséges.” A tanúként kihallgatott Nigella azt pedig egyszeri esetnek vallotta, amikor a férjétől elszenvedett „intim terrorizmus” miatt évekkel ezelőtt ismét kábítószerhez nyúlt elkeseredésében.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!