hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Krampampuli és papírcsákó
Élni, élni, élni – vallja Horváth Rozi, a gasztronómia nagyasszonya

2013. 12. 28.
Beleszeretett Afrikába, elhozta a vasfüggönyön túlra, elkészítette (nem rázva, keverve), brandet épített, megírta, bemutatta, a 30 legsikeresebb magyar nő közé repítette. Nem szállt el, a gépszíj sem kapta el, hanem, ahogy ő mondja „élni, élni, élni, túllépni, folytatni, mosolyogva, nem elkeseredve, tenni a dolgunkat, hinni magunkban, mert valami többre vagyunk hivatottak.”  Ezen magasztos, ám gyakorlatias gondolatokat nem más tanácsolja, mint a magyar gasztronómia emblematikus persona gratája, minden fűszerek mestere, kulináris élvezetek interpretálója, Horváth Rozi. Krampampulis beszélgetésünkben meséli el fűszeres történetét.

Nem sok élettel teli hetvennégy éves embert látni mostanság, mindig ilyen vidám?

– Azt gondolom, hogy az embernek egy kontrollt kell magának felállítani. Ha vannak is nehézségek, ki kell jönni belőlük, túl kell lépni, így lehet megélni az életet, nem mindig elkeseredve ülni a sarokban, hanem élni, élni, élni. Ami nehéz, azon túllépni és folytatni az életet, ha lehet, mosolyogva. Én is csak tettem a dolgom, és hála a sorsnak, azt tehetem, amit szeretek. Soha nem kapott el a siker láza, sőt, sokan mondták is, hogy nem élek vele. Hinni kell magunkban, én is hittem, hogy valami több fog kijönni belőlem, csak azt nem tudtam, hogy mi.

Ezek szerint nem gyorsan állt össze az életpályamodell…

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!