hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Micsoda rájátszás!
Egy éve még lábadozott az amerikai futball legújabb sztárja

2013. 02. 21.
Az egész életét a tojáslabdának szentelte, mindent beáldozott azért, hogy profi NFL-játékos váljon belőle. Győzelmet győzelemre halmozott csapatával, igazi sztárrá avanzsált elég korán, úgy tűnt, senki és semmi nem állíthatja meg. 2011 decemberében azonban olyan súlyos térd­sérülést szenvedett, hogy félő volt, csillogó és fényes karrierjének egy csapásra vége. Valaki azonban átírta a forgatókönyvet.

Adrian Lewis Peterson 1985. március 21-én látta meg a napvilágot a Texas állambeli Palestine városában. Igazi sztárcsaládba született. Édesanyja háromszoros egyetemi bajnok atléta volt, édesapja pedig épp az NBA-be készült. Minden adott volt tehát ahhoz, hogy egy újabb kiemelkedő sportolóval ajándékozza meg a világot a Peterson család. A felhőtlen időszaknak azonban korán vége szakadt: Adrian 7 éves volt, amikor egy részeg sofőr a szeme láttára gázolta halálra 9 éves bátyját. Később az apja rossz útra tévedt, le is tartóztatták.

Mindezek ellenére Peterson nem fordult a sötét oldal felé, eltökélt szándéka lett, hogy klasszis sportolóvá válik. A középiskolában az amerikai foci mellett a baseballal és kosárlabdával is baráti viszonyba került, a 100 métert nem egész 10,3 másodperc alatt futotta. Hihetetlen számokat generált már akkor a futballpályán, végzős évében például az egyik meccs után az ellenfél több játékosa is autogramot kért tőle.

A főiskolai évek sem teltek mással, mint hírnévvel és nagy rekordokkal. 2004-ben bekerült azon három játékos közé, akik közül az egyik a magasba emelhette a Heisman-trófeát a szezon végén. Azt a díjat, amit csakis a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtó főiskolai játékos kaphat meg. Ez a serleg a főiskolai amerikai futball legnagyobb múltú díja – 1944-ben például a magyar származású Les Horvath vihette haza.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!