Több mint öt éve családi vállalkozásban forgalmaztok Spanyolországból, Portugáliából és Franciaországból importált jó minőségű olívaolajat. Elmesélnéd, hogyan lett egy régészből autodidakta olívaolaj-szakértő?
– Néhány éve egy spanyol barátunk Madridban tapasbárt nyitott, ahol egy védett eredetű andalúz olajat használt. Döbbenten tapasztaltuk, hogy összehasonlíthatatlanul más, mint amit akkoriban Magyarországon lehetett kapni. Felvetődött bennem a kérdés, hogy miért nem ilyen az otthoni is. Később az árát is megtudtam: olcsóbban lehetett volna itthon forgalmazni, mint a multik által kínált ilyen-olyan extra szüzeket. 2006-ban apósommal úgy döntöttünk, hogy belevágunk az olívaolaj-kereskedelembe.
Mi ragadott meg ennyire?
Ügynökök osztották meg az 56-os bajtársakat
Interjú Fónay Jenővel, a Pofosz alapító elnökével »
1956: a magyar menekülteket védő diplomata rejtélyes halála
Povl Bang-Jensen története »
„A Sátán újra a Földön lakik, és számos emberi testet öltött magára”
Németh Sándor beszéde az október 7-e utáni Izrael melletti szolidaritási tüntetésen »