hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Teliholdkor érdemes szüretelni

2012. 12. 13.
Nem is gondolnánk, hogy az olívaolajat ugyanúgy le­het kóstolni, mint a bort, a pezsgőt, a sajtot, a kávét vagy éppen a csokoládét. Tóth Gusztáv (képünkön), az igazioliva.hu elkötelezett „olívásza” Ibéria romlat­lan ízeivel küzd a kalóztermékek ellen, ezért minden fó­ru­mon a minőség és a szakértelem mellett teszi le voksát.

Több mint öt éve családi vállalkozásban forgalmaztok Spanyolországból, Portugáliából és Franciaországból importált jó minőségű olívaolajat. Elmesélnéd, hogyan lett egy régészből autodidakta olívaolaj-szakértő?

– Néhány éve egy spanyol barátunk Madridban tapasbárt nyitott, ahol egy védett eredetű andalúz olajat használt. Döbbenten tapasztaltuk, hogy összehasonlíthatatlanul más, mint amit akkoriban Magyarországon lehetett kapni. Felvetődött bennem a kérdés, hogy miért nem ilyen az otthoni is. Később az árát is megtudtam: olcsóbban lehetett volna itthon forgalmazni, mint a multik által kínált ilyen-olyan extra szüzeket. 2006-ban apósommal úgy döntöttünk, hogy belevágunk az olívaolaj-kereskedelembe.

Mi ragadott meg ennyire?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!