hetilap

Hetek hetilap vásárlás
The End
Hollywood gyászolja Tony Scottot

2012. 09. 13.
Hatvannyolc évesen öngyilkosságot követett el az akciófilmek koronázatlan királya, Tony Scott. A szemtanúk szerint autójából kiszállva habozás nélkül vetette le magát a tengerbe a Los Angeles-i Vincent Thomas hídról. A brit rendező-producer halálhíre megrázta Hollywoodot.

Scott a nyolcvanas-kilencvenes évek nagy akciófilm-mániájának idején aratta legnagyobb sikereit - olyanokat jegyez, mint a Top Gun, a Beverly Hills-i zsaru 2., Az utolsó cserkész vagy a már kevésbé sikeres, Robert Redforddal és Brad Pittel 2001-ben forgatott Kémjátszma.

Anthony David Scott 1944. június 21-én, egy angliai halászfaluban, North Shieldsben, a család harmadik fiúgyermekeként látta meg a napvilágot. Apja a brit hadsereg műszaki részlegén szolgált, de otthon az anya, Elizabeth viselte a nadrágot. Ám a három fiú és az apa mindannyian tisztelettel és szeretettel viseltettek vele szemben - a rendező emlékei szerint. Scotték anyagi nehézségek miatt egy időre Németországba költöztek. A középső fivér, Frank 45 éves korában meghalt.

A fiúk az iskolában nem mutattak különösebb érdeklődést egyetlen tantárgy iránt sem, és ez az eredményeiken is meglátszott, a sport és a képzőművészet azonban vonzotta őket.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!