hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Emberfej-tobozok kabócával

2012. 09. 14.
Egzótáknak is nevezik őket. Ott élnek a Balaton partján. Van, amelyik már 100 éves. Egy különleges, de kevésbé ismert arborétum ad helyet a Magyarországon nem honos nyitvatermőknek a Badacsony közelében: Folly.

Az arborétum mondhatni apáról fiúra szállt. Egyszer ugyan az államra, de a család jó gazda módjára nem mondott le az arborétum gondozásáról. Majd visszakerül a Folly család tulajdonába, ahol szemmel láthatóan jól érzik magukat a fák és vendégek egyaránt.

Autóval a Balaton melletti úton Révfülöp irányából Badacsony felé haladva a Folly Arborétumot jelző tábla megpillantása után azonnal fordulhatunk is jobbra. Nem sok gondolkodási időt adtak a tábla odahelyezői, nem árt figyelni.

Az arborétum parkolójában egy hatalmas cédrus alatt trambulin várja a 120 kilogramm alatti ugrálni vágyókat. Használata ingyenes. Amíg a nagyi a fenyőket csodálta, addig az unokája ugrálással múlatta az időt ottjártunkkor.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!