hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Egy igazi love story
Míg a halál el nem választ...

2012. 04. 12.
A házasságkötés alkalmával a felek életre szóló fogadalmat tesznek arra, hogy jóban-rosszban kitartanak egymás mellett. Teszik ezt annak reményében, hogy a „rosszban" fejezet elkerüli majd a közösen elindított életet. Előfordulhat azonban, hogy a sors iszonyatos erővel csap le az idilli frigyre, és szembesíti a feleket az egymásnak tett eskü valóságával. Az alábbi történetben szereplő  Carpenter házaspár kálváriája eddig millióknak adott reményt a házasságuk megújulására.

1993. november 24-e ködös reggelén Kim és Krickitt Carpenter néhány hetes házasokként, egy barátjuk társaságában indultak útnak az arizonai Phoenixbe, hogy szokásuk szerint szüleikkel töltsék el a hálaadás ünnepét. Mivel Kim, a férj épp beteg volt, a hátsó ülésen vackolta be magát, így próbálta átvészelni a több száz kilométeres utat. Krickitt, a feleség ült a volánnál. A nyirkos és ködös időben nem vette észre, hogy két kamion kivilágítatlanul állt az úton. Az ütközés elementáris volt.

Kim agyrázkódást kapott, bordatörést szenvedett, tüdeje kilyukadt, a szívizmai megsérültek, az orra és az egyik füle kis híján leszakadt. A feleség súlyos belső fejsérülést szenvedett, barátjuk szerencsére megúszta a balesetet egy vállsérüléssel. A kórházban az orvos egy borítékot nyújtott át Kimnek felesége jegygyűrűjével és órájával. „Sajnálom, Carpenter úr..." - mondta, és mindketten tudták, ez mit jelent.

A hálaadás napját Krickitt szülei is a kórházban töltötték. Megkeresték a kórház imahelyiségét és azonmód imádkozni kezdtek. Röviddel később Krickitt állapota javult: egy idő után lassan, de csökkent az agyon található duzzanat, és veszélyesen alacsony vérnyomása is stabilizálódott, de még kómában volt. Tíz nappal a baleset után áthelyezték a phoenixi neurológiai intézetbe, ahol az orvosok figyelmeztették a férjét: ha Krickitt életben marad is, csak vegetatív állapot­ban tudják tartani. Az imát ekkor sem adták fel.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!