hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Adele, az anticeleb
Legsikeresebb albumát dühből írta

2012. 04. 12.
Igazi anti-popsztár. Nem táncol a színpadon, nem modellalkat, nem öltözködik botrányosan, és koncertjeire nem a show vonzza a tömegeket, hanem a hang és az őszinteség. Minden idők egyik legsikeresebb fiatal énekesnője, Adele 23 évesen vonul vissza egy időre, mondván, nem akarja tönkretenni a kapcsolatait.

„Nem a szemnek, hanem a fülnek csinálok zenét" - állítja Adele, brit énekesnő, aki még Whitney Houstont is maga mögé utasította a leghosszabb ideig toplisták élén álló albumával, a „21"-gyel. A sors különös fintora, hogy Houston az 54. Grammy-díjátadó előtt hunyt el, amiről Adele 6 arany gramofont vihetett haza, rekordot döntve a díj történetében.

A különféle zenei stílusokat felvonultató „21" című albuma mára csak az Egyesült Királyságban 14-szeres platinalemez lett, és több mint 18 millió példányban kelt el világszerte. Az internetes kalózletöltésekkel és -hallgatásokkal pedig közönsége közelebb jár a 20 milliós hallgatósághoz. Adele zenéjében különlegesen ötvözi az R&B elemeit a soul, a jazz, a hip-hop és a country dallamvilágával.

Népszerűségének titka hangjában és őszinteségében rejlik. Dalai lírai gondolatvilága gyakran az énekesnő-dalszerző számára is meglepő, mivel saját bevallása szerint a szókincse meglehetősen korlátolt (a káromkodásokat kivéve), és az érzelmeit nehezen vagy egyáltalán nem tudja megfelelően kifejezni. Néhány dalának címe lassan beépül angol szókészletünkbe.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!