hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Egy falat Magyarország

2012. 02. 09.
Talán nincs is olyan ember, aki ne szeretné a csokoládét valamilyen, de főként minden formában. Viszont kevesen tudják, hogy létezik egy magyaros ízvilágot rejtő, egyedi receptúra alapján készített kézműves különlegesség, amelyet nem csupán édességnek, hanem reprezentatív ajándéknak is szántak. Dombóváron a Gabriel Bon-Bon Manufaktúránál jártunk, ahol Gábor Sándor aranykoszorús cukrászmesterrel beszélgettünk.

Hogyan született meg Önben a speciális magyar édesség ötlete?

- Még 1986-ban, egy újságcikk olvasásakor merült fel bennem: miért nincs nálunk az osztrák Mozart-golyóhoz vagy Bach-kockához hasonló hazai ajándék édesség? Erről gondolkodva folyamatosan érlelődött bennem az ötlet. Az első receptvariációt már akkor lejegyeztem, de csak 2008-ban készítettem el először. Végleges formában ezt követően kezdődött el a gyártása a „Magyar Rapszódia" nevű bonbonkülönlegességünknek, és tavaly - pont Liszt Ferenc születésének kétszázadik évfordulójára - szerettük volna, ha ismertté válik valamennyire.

Látható, hogy már a csomagolásnál is a magas minőséget kívánják hangsúlyozni: rendkívül ízléses, a tapintása kellemes, kifinomultak a színei...

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!