hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kereszt az aszfalt­dzsungelben

2011. 05. 12.
Április végén hunyt el 80 éves korában David Wilkerson amerikai evangélista, a tinédzserek megmentője. A függőségektől szenvedő fiatalok rehabilitálására széles körben elismert, rendkívül hatásos módszert dolgozott ki.

„Az egész furcsa kaland egy éjjelen vette kezdetét, amikor leültem a dolgozószobámban, hogy a Life magazint olvassam. Lapoztam egyet, de első ránézésre úgy tűnt, hogy nincs semmi érdekes. Az oldalon egy New Yorkban, vagy­is a Pennsylvaniában lévő vidéki házamtól 350 mérföldre játszódó perről készült ceruzarajz volt látható. Soha nem voltam még New Yorkban, soha nem is akartam odamenni, kivéve talán, hogy megnézzem a Szabadság-szobrot.

Elkezdtem tovább lapozni, de valami megragadta a tekintetemet. A rajzon szereplő egyik alak szeme: egy fiúé. A hét fiú egyike volt, akiket gyilkosságért állítottak bíróság elé. Közelebb tartottam a magazint, hogy jobban lássam. A művész megörökítette a zavarodottság, a gyűlölet és a kétségbeesés tekintetét a fiú arcvonásaiban. Hirtelen sírni kezdtem.

»Mi bajom van?« - kérdeztem, miközben türelmetlenül morzsoltam a könnyem. Aztán jobban megnéztem a képet. Mindegyik fiú tinédzser volt. A Sárkányok nevű banda tagjai voltak. A kép alatt volt található a cikk arról, hogyan támadták és gyilkolták meg brutálisan a gyermekbénulásban szenvedő, 15 éves Michael Farmert a New York-i Highbridge Parkban.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!