hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Élj vidáman! - Andrew Matthews-könyvek

2010. 09. 17.
A másokkal megosztott élményeink megfűszerezik életünket, de hogy hogyan és milyen arányban használjuk e fűszereket,  nem tudunk minden helyzetre érvényes receptet adni. Sokszor több kell a puszta jómodornál, és egy egészséges énképnél ahhoz, hogy elnyerjük mások bizalmát. Szükséges egyensúly aközött, hogy mit adunk és mit kapunk, akárcsak az önmagunkkal és másokkal szembeni kötelezettségeink között is.

A nagylelkűségről, az empátiáról, a humorról és egy kis bölcsességről sem feledkezhetünk el. Senki sem tud minden helyzetet tökéletesen megoldani, de van néhány fontos alapelv, amit követhetünk. – Többek közt ilyen jótanácsokkal szolgál könyveiben Andrew Matthaus.
A szerző Észak-Ausztráliában él, könyvei 61 országban jelentek meg eddig, írásait 23 nyelven olvashatják. Andrew művészeti akadémiát végzett, portréfestőként és karikatúristaként több művészeti díjat nyert karikatúráival. Húszas éveinek közepétől fordult érdeklődése a személyiségfejlesztés felé, kiváló karakterérzéke révén néhány év alatt a világ talán legkeresettebb motivációs trénerévé vált. Programjait több mint háromszáz multinacionális nagyvállalat, intézmények és iskolák is alkalmazzák. Előadásainak lényegesebb gondolatait fűzte össze jellegzetesen könnyed, vicces stílusban megírt könyveiben, melyeket saját karikatúráival illusztrált. Magyarul megjelent írásai: Legyél boldog tinédzser!; Élj vidáman!; Hallgass a szívedre!; Barátkozni jó!
A szerző tiniknek írt könyve, a Legyél boldog tinédzser! a tíz–tizenkilenc éves korosztályt leginkább foglalkoztató kérdésekre kínál választ: társas kapcsolatok, önismeret, célok, tanulási készségek fejlesztése, sport, önbecsülés, iskolai dolgok, kapcsolat a szülőkkel, pénz, drogproblémák megelőzése és más életvezetési stratégiák. Kiváló segítség szülőknek és pedagógusoknak is.
Az Élj vidáman! arról szól, hogyan ismerhetjük meg magunkat, hogyan bocsáthatunk meg magunknak, hogyan nevethetünk önmagunkon, és hogy miért van néhány ember a legjobb időben a legjobb helyen – és hogyan tartozhatnál közéjük?
A Hallgass a szívedre! megmutatja, hogyan lehet azt csinálni, amit szeretsz, megbirkózni a számlákkal és a törött lábakkal, felfedezni a saját erődet, legyőzni a katasztrófákat, és abbahagyni mások hibáztatását. Arról is szól, hogyan gondolkodnak a boldog emberek, a gazdagok miként teremtenek elő még a semmiből is pénzt, mit csinálnak a született vesztesek, és hogyan kerüljük el a sorsukat.
A sorozat negyedik kötete, a Barátkozni jó! olyan fontos igazságokra hívja fel a figyelmet, mint: „Vállalj felelősséget az életedért!”, „Légy toleráns másokkal…”, ha azt szeretnéd, hogy tiszteljenek, „mutass tiszteletet mások felé…” végül, de nem utolsósorban a mű első számú leckéje és mottója: „Ha barátokat akarsz szerezni, ahhoz először neked kell baráttá válnod!”

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!