hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Interjú az elsőkönyves Bárdos András újságíróval
Elveszített bizalom

2010. 05. 21.
Ítélet – ez a címe Bárdos András napokban megjelent első könyvének. A televíziós újságíró politikai krimijében a távoli jövőben egy vírus támadja meg Magyarországot, és a drámaian gyorsan terjedő kór nyomán kiderül: mi magyarok össze tudunk-e fogni katasztrófa esetén. Ennek kapcsán nemcsak az ország, hanem a média állapotáról is beszélgettünk.

A könyv borítóján az áll, hogy azt írod meg ebben a regényben, amit híradósként nem mondhattál el. 2001-ben a Heteknek nyilatkozva független újságíróként határoztad meg magad - ha ez valóban így volt, akkor miért nem mondhattál el bizonyos dolgokat?

- Egész életemben független voltam olyan erőktől, amelyek megmondták volna, hogy mit mondjak, de nem tudtam független lenni - hogyan is tudtam volna - a híradós műfajtól. Hiszen ez a műfaj - különösen Magyarországon - nem tűri el, hogy az ember azon túl, hogy közvetíti az eseményeket, azt is megossza a nézőkkel, hogy ő személy szerint miként látja a világot.

Máshol ez belefér?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!