hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Audrey Hepburn viszontagságos élete
Fájdalmas ragyogás

2009. 10. 22.
őzikeszemek, karcsú derék, törékeny alkat, szilárd jellem. Audrey Hepburn tökéletesen libbent be a filmipar szívébe, és ugyanolyan tökéletesen libbent ki onnan, miközben folyamatosan titkok vették körül. Élete egyszer valóságos napsütötte Toscana volt, máskor viszont maga a pokol.

Edda Kathleen van Heemstra Hepburn-Ruston néven Brüsszelben született 1929. május 4-én. Audrey származását tekintve anyai ágon holland, apai ágon viszont osztrák volt. Anyja, Ella van Heemstra bárónő egy vagyonos és előkelő holland családból való, mely az ősöket egészen a 12. századig tudta visszavezetni. Apja, Joseph Victor Anthony Hepburn-Ruston  brit származású nemzeti bankár, aki­ről csak később derült ki, hogy osztrák születésű, és egy francia-angol hitelintézetnél dolgozik.

Audrey első hat évét hol egy hol­lan­diai városban, Arnhemben, hol Brüsszelben boldogan töltötte el. A kislány mindenkit elbűvölt gyermeki tisztaságával és játékos kedvességével. Szabadság volt az élete. Mivel a család vagyonos volt, megkapott mindent, a kislány mégis magányos volt. Talán ez alakította ki az olvasás iránti rajongását. Egyik kedvenc gyerekkori könyve A titkos kert (The Secret Garden) volt. Audrey jól kijött féltestvéreivel is, Alexanderrel és Iannal, akik Ella első házasságából születtek.

A Hepburn házaspár kapcsolata folyamatosan romlott. Az i-re a pontot Ella tette fel 1935 májusában, amikor férjét rajtakapta gyermekei nevelőnőjével. Rögtön kiebrudalta Josephet azzal, hogy soha ne is jöjjön vissza. Három évvel később elváltak. A kislányt ez nagyon mélyen érintette. Később Audrey erről úgy számol be, mint „életének legmegrázóbb eseményéről". Ez a megrázkódtatás egész életében végigkísérte. Barátai nemigen voltak, vigasza a balett lett, amit, anyja támogatását is élvezve, rajongással szeretett.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!