hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Gibson stációi

2009. 05. 22.
Mel Gibson húsvét nagypénteken kapta meg a feleségétől a válási értesítést, aki közel harminc év házasság és három év különélés után adta be a válópert jólbevált kibékíthetetlen ellentétekre hivatkozva a Los Angeles-i bíróságon. A szigorú katolikus elvek alapján élő színész nehéz helyzetben van, ugyanis a katolikus egyház nem ismeri el a válás intézményét, a házasság érvénytelenítéséhez pedig olyan okok szükségeltetnek, mint például a meddőség, vagy a beszámíthatatlanság.

Mivel a Gibson házaspár 1980-ban nem kötött házassági szerződést, így a kaliforniai törvények értelmében az Oscar-díjas amerikai színész-rendező közel 952 millió dolláros vagyonának fele a nejét illeti, amivel kivívta a 'Hollywood legdrágább válása' címet. Gibson neje biztosra megy Laura Wassert ügyvéddel, aki már bizonyított többek között Britney Spears vagy Stevie Wonder válásának sikeres levezénylésével. Mel Gibson 2006. augusztus 26-án költözött el a családjától nem sokkal azután, hogy ittas vezetés és antiszemita kijelentései miatt letartóztatták, mely viselkedésért Gibson számos alkalommal bocsánatot kért.

Az ivászat mellett a színész társaságában hónapok óta egyre gyakrabban felbukkanó csinos hölgyek bírták rá Gibson feleségét a végső döntésre. A National Enquirer forrása szerint férje évi 52 millió dollárt ígért feleségének a hallgatásért, a válási megállapodásban kiszabott összegen kívül, hogy továbbra is hajlandó legyen vele megjelenni. Ha pénzből nem is, de szégyenből mindenképpen megárt a sok, így amikor  nemrégiben kiderült, hogy  a sokat titkolt, majd a nagy nyilvánosság előtt is felvállalt Gibson-barátnő, Oksana Grigorieva már állítólag a negyedik hónapban jár, ez a hír minden szerződést felülírt.

Mel Gibson mindig büszke volt konzervatív nézeteire. Vallásos szellemben nevelte hét gyermekét, a legfiatalabb, tízéves nevelését a válás után is közösen kívánják folytatni. Fanatikus vallásosságát a sokadik birtokán felhúzott saját templommal egészítette ki, ahol Gibson naponta részt vesz a reggel kilences latin nyelvű misén. A huszonnyolc millió fontot érő birtok fáiban rejtett biztonsági kamerák éjjel-nappal követik a forgalmat. A köré szerveződött „Mel kultuszaként" emlegetett ultrakonzervatív csoportot a Vatikán nem autentikálta már csak azért sem, mert a pápa fennhatóságát sem ismerik el. A Daily Mail angol lap értesülései szerint a színész egyébként egy újabb templomot készül építtetni ingatlanfejlesztő cége segítségével, ami csaknem félezer fő befogadását teszi lehetővé.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!