hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Izrael elárulása – Seres László publicisztikája

2017. 01. 05.
Alig egy hónappal megérdemelt távozása és éppen egy nappal karácsony/hanuka előtt az Obama-adminisztráció betetőzte elvtelen, közveszélyes külpolitikáját: a hagyományos, évtizedes amerikai elkötelezettséget felrúgva, tartózkodásával lehetővé tette, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsa egy még hozzá képest is durva Izrael-ellenes határozatot fogadjon el.

Hasonló esetekben az Egyesült Államok rendre megvétózta a többnyire latorállamok által megfogalmazott, egyoldalú határozatokat, most azonban hagyta, hogy négy BT-tag felszólítsa a zsidó államot, hogy „azonnal és teljes körűen vessen véget a telepépítéseknek a megszállt palesztin területeken, köztük Kelet-Jeruzsálemben”. A 2334-es határozat szerint ugyanis az izraeli telepeslakás-építésnek „nincs jogi alapja, és súlyosan sérti a nemzetközi jogot”.

A szöveget amerikai tartózkodás mellett 14 állam hagyta jóvá.

Megszállt területek? Komolyan?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!