hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Európai értelemben vett lincselés
Vélemény a britellenes hisztériáról

2016. 06. 30.
Fanatikus, tanulatlan, idegengyűlölő, fogatlan brit nyugdíjasok ejtették foglyul az Egyesült Királyságnak a jövő, de legfőképpen az Angela Merkel és Jean-Claude Juncker által képviselt európai korszellem iránt fogékony, tanult, világlátott, felvilágosult fiataljait – nagyjából ez a múlt heti nagy-britanniai népszavazás visszhangja a mainstream európai sajtóban.

A Hetek olvasói közül jó néhányan emlékezhetnek még arra, hogy milyen alpári uszítás folyt a késői Kádár-kor sajtójában a lengyelek ellen 1980-81 után, azaz a Szolidaritás sztrájkjait és a Jaruzelski-féle szükségállapotot követően.

A fiatalabbaknak, akik nem élhették át személyesen a verbális lincselés pártállamra jellemző hullámait, most érdemes figyelniük: nagyjából az történt a szocialista testvérnépből egy csapásra dologtalan, munkakerülő, szélhámos söpredékké lefokozott lengyelekkel a nyolcvanas évek hazai nyilvánosságában, mint ami az európai mainstream médiában történik napjainkban a britekkel.

Nagy-Britannia népe a múlt csütörtökön egyetlen nap alatt korlátolt, beszűkült, idegengyűlölő csürhévé vált a kontinens nyilvánosságában, olyan szerencsétlenek halmazává, akik xenofóbiájuk, idült alkoholproblémáik és egyéb, a művelt Európa felvilágosult polgárai által csak megvetéssel és rettenettel emlegethető motivációik hatására úgy döntöttek, hogy nem kérnek az olyan korszakos államférfiakból, mint Jean-Claude Juncker. A britek egyébként ezzel merényletet követtek el a nyugati civilizáció ellen (Donald Tusknak, az Európai Tanács elnökének szíves közlése).

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!