hetilap

Hetek hetilap vásárlás
„Európa elrablása zajlik”
Nemes Ákos beszéde a Debreceni Zsidó Hitközség konferenciáján

2016. 06. 02.
Huszonegy hazai és határon túli zsidó hitközség képviselőinek részvételével pénteken megkezdődött a Debreceni Zsidó Hitközség (DZSH) és határon túli testvérhitközségeinek háromnapos nemzetközi konferenciája. Az eseményen több keresztény felekezet képviselői mellett Nemes Ákos, a Hit Gyülekezete debreceni pásztora is felszólalt, a migráció és az európai menekültpolitika veszélyeire figyelmeztetve az egybegyűlteket. Az alábbiakban ennek a beszédnek a szerkesztett változatát közöljük.

Tisztelt Polgármester úr, Elnök úr, tisztelt Püspök úr, Érsek úr, Főjegyző úr, kedves résztvevők!

Nagy megtiszteltetés számomra, hogy itt lehetek Önökkel, a Zsidó Hitközségek Nemzetközi Konferenciáján. Olyan emberek közösségében, akiknek évezredes kultúrája az áldás és prosperitás ősi aranyszálaival szövi át a föld sok-sok nemzetének tarka szövetét.

Néhány évvel ezelőtt, amikor először felkérést kaptam arra, hogy köszöntőt mondjak az Önök konferenciáján, még kétségek suhantak át a gondolataimon; hogyan fogadják beszédemet, amikor jól tudják, hogy Jézus Krisztusban hívő ember vagyok. De az elmúlt évek személyes tapasztalatai eloszlatták az aggodalmamat, és meggyőztek, hogy kölcsönösen felismertük: sorsunk, szívünk összenőtt, egy családhoz tartozunk. 

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!