hetilap

Hetek hetilap vásárlás
2009. május 8-ai számunkban írták

2009. 05. 08.
Mi vezérelte a halálgyárak iparosait?

Karsai Lászlóval szeretnék annyiban vitatkozni, hogy Jonathan Littellről azt írja: mindig a gyilkosok oldalán dolgozva próbált az üldözötteknek segíteni. Példaként említi, hogy Boszniában a szerbek, Csecsenföldön az orosz tábornokok oldalán tette ezt. Szerintem a boszniai háborúban a horvátok és a bosnyákok (muszlimok) csak annyiban voltak kevésbé gyilkosok, mint a szerbek, hogy mivel ők kevesebben voltak, kevesebb gyilkosságot tudtak elkövetni, mint az előbbiek. Erkölcsi szempontból, az emberi jogok megsértésében azonban ugyanazon a szinten álltak, mint a szerbek. Ami Csecsenföldet illeti, természetesen egy pillanatra sem akarom védeni az orosz tábornokok gazságait, de azért lássuk be: Moszkvában a színházban nem ők ejtettek túszokat, Bugyonnovszkban nem ők gyilkoltak a kórházban, és Beszlanban sem az orosz tábornokok ejtettek túszul gyermekeket.

Szegi Aba, Budapest

Életfa, csodaszarvas, turul

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!