hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Árpádsáv

2007. 03. 14.
A magyar fiatalok egy része antiszemitának tartja magát – olvastam egy friss elemzésben. Ismét terjed a gyűlölet eszméje, ezért ragadtam tollat. Miért történt meg a zsidóüldözés? Hitlernek szüksége volt ellenségképre, akikre ráfoghatja minden baj forrását és gaztetteinek igazolását. Miközben az újságok és a rádió a zsidók ellen uszított, elterelte a figyelmet Magyarország kirablásáról és a Második Magyar Hadsereg német érdekek miatti halálba küldéséről. Ezért kellettek bűnbakoknak a zsidók. A magyar nép kenyérjegyre kapta a napi 10-20 dkg kenyeret, mert a magyar búzát és más élelmiszert vagonszámra vitték ki Németországba. Emlékszem a zsidó üzletek előtt álló német teherautókra; mindent a teherautókra pakoltak, ami az üzletben volt. Az embereknek azt mondták, hogy csak a zsidóktól veszik el, de miután hiánycikk lett az, ami régen kapható volt, kiderült, hogy ezzel is a magyar népet károsították meg, vezették félre. A nyilas propaganda azzal érvelt, hogy a zsidók kezében van a nagyipar és a nemzetközi kereskedelem nagy része. Ez igaz volt, de nem azért volt az övék, mert valakitől elvették, ahogyan azt a nyilasok és a kommunisták tették, hanem azért, mert ők hozták létre. Goldberger teremtette meg a magyar textilipart, és munkát, kenyeret adott sok ezer embernek. A csepeli Weiss Manfréd és Ganz Ábrahám gyárai nélkül nem lett volna Magyarországon híd, vasút, kerékpár stb. Zsolnai Vilmos hozta létre Pécsett a porcelángyártást. Knerr Imre nyomdája is a magyar kultúrát fejlesztette. Még oldalakon keresztül sorolhatnám mindazokat a gyárakat, üzemeket, malmokat, amelyek a magyar nép jólétéhez járultak hozzá. Bartók Béla, akinek a magyar népdalkincs megmentését köszönhetjük, zsidó anyja miatt az üldözések elől Amerikába kényszerült menni. A Nobel-díjas Szentgyörgyi Albertet a zsidó apja miatt üldözték. Hitler még vérdíjat is kitűzött a fejére. Richter Gedeon teremtette meg a magyar gyógyszeripart, őt a Dunába lőtték a nyilasok. Talán Molnár Ferenc Pál utcai fiúkja vagy Kálmán Imre zenéje lett volna az ellenség? Az a sok színész (pl. Latabárék, Kabos, Básti), zenész, orvos vagy csak egyszerű ember sem volt bűnös, csak rájuk sütötték a Káin-bélyeget. Voltak, akik a propaganda hatására léptek be a nyilas pártba, voltak, akik a haszon reményében tették. A nyilasok voltak a németek kiszolgálói és a piszkos munkák elvégzői. Sok magyar gyermek azért lett árva, mert a fronton szolgáló nyilas csendőrök lelőtték azokat a magyar katonákat, akik az értelmetlen harcok elől vissza akartak vonulni. A munkaszolgálatosokkal is embertelenül kegyetlenek voltak a nyilasok. És máig nem felejtem, ahogy az árpádsávos zászlóik alatt meneteltek, és énekelték az indulóikat.

(Név és cím a szerkesztőségben)

Cikkeinkkel kapcsolatos véleményüket

várjuk a [email protected] e-mail címre.

A levelek szerkesztésének jogát fenntartjuk.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!