hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A Menórától a Szittyakürtig

2006. 03. 14.
Tisztelt Morvay Péter!

Hírem mindössze annyi lenne, hogy elmondjam – teljes elkeseredésemben –, hogy egykori kollégám, Sándor György, akit a hatvanas évek közepén szegény Alfonso kézenfogva behozott hozzánk a Kamara Varietébe – tehát jól ismertem, amíg otthon éltem –, itt járt nálunk. A torontói Magyar Házban lépett fel, és persze ott ültem a teremben. Korábban voltak olyan információim, hogy nagy fordulatot vett, erosen jobbra fordult, de ennek nem tulajdonítottam különösebb jelentoséget. Elkezdodött az eloadás, és a közönség nehezen hangolódott Sándorra. Az o „humoralista” mufaja még otthon is nehezen volt követheto, hát még itt, ahol nekünk éppen akkor ment le a függöny, amikor eljöttünk. Szóval Gyurika kezdte keresni a hangot a nagyérdemuhöz. S egy óvatlan pillanatban azt hitte, az az út vezet a közönségéhez, amelyre hirtelen rálépett. Nem kevesebbet mondott, mint hogy: „...tudom én, hogy éltek a Menórától a Szittyakürtig, azok meg egymásból élnek...” A Szittyakürt a Szálasi-féle nyilas lap, én meg a Menóra szerkesztoje vagyok. Így kerültem Sándor által egy kasztba a nyilasokkal, tekintettel arra, hogy egymásból élünk. 

Számomra nagyon megalázó volt a muvész úr poencirádája – bár abban sem vagyok biztos, hogy poénnak szánta. Elmondtam neki, hogy „a Menórában megválaszolom a kijelentésedet, tekintettel arra, hogy nekem az a pódiumom.” Akkor gyáván azt mondta: „Ne tedd, ártasz nekem...”

A Menóra a végét járja. Olvasói lassan kihalnak. A fiatalok angolul olvasnak.

De a lap ma még missziót teljesít, egy kis ablakot nyit a világra azoknak az idos olvasóinknak, akikhez még ma is az anyanyelvükön jut el a legtisztábban az információ. 

Sándor Györgynek – a zsidónak(?) – otromba megjegyzése, ezeket az olvasókat sérti.

Kosaras Vilmos

Menóra Kiadó szerkesztoje

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!