hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A hét eseményel

2011. 02. 04.
Megkritizált Orbán-kormány

Kemény bírálatok érték a magyar gazdaságpolitikát hétfőn, amikor a Nemzetközi Valutaalap igazgatótanácsa napirendre tűzte a IV. cikkely szerinti felülvizsgálat keretében készülő országjelentést. A Portfolio.hu washingtoni értesülései szerint a német képviselet kritizálta leginkább a kormányzati lépéseket, köztük a jegybankkal fenntartott viszonyt, illetve általánosságban az intézmények gyengítését, megszüntetését.

Mi a 100 százalékban magyar?

Miniszteri rendeletben határozzák meg a magyar termék fogalmát az élelmiszeriparban. A rendelet azt tartalmazza, mi számít 100 százalékban magyar élel­mi­szer­nek, milyen feltételeknek kell megfelelni a kézműves, hagyományos, prémium terméknek. 100 százalékban magyar élelmiszernek számít majd, ha maximum 5 százalékban használnak külföldről származó árut a feldolgozás során. A rendeletet, ha nem kell uniós notifikációra küldeni Brüsszelbe, akkor hamarosan aláírhatják. Ha uniós jóváhagyásra is szükség van, akkor az eljárás 3 hónapon keresztül tart.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!