hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Ágyő szocpol!
Hiába várják visszatérését, a kormány nem szándékozik újraéleszteni

2010. 08. 13.
Hiába várják sokan a szocpol visszatérését. Az új kormány ugyanis nem szándékozik újraéleszteni a nem EU-konform „szolgáltatást”. A hangsúly a jövőben a takarékoskodáson lesz.

Mind az építési vállalkozók, mind a hitelezők, mind a lakosság várja az ingatlanpiac újjáéledését, kormányzati segítség nélkül azonban erre csekély az esély.

A válság kirobbanása, a devizahitelek „elszabadulása", a munkanélküliség megugrása, a „szocpol kimúlása", a hitelhez jutás megszigorítása egy csapásra a padlóra küldte az építőipart és az ingatlanpiacot.

Statisztikai adatok szerint az évek során egyre mélyebbre zuhan a szektor. Az idén 40 százalékkal kevesebb építési engedélyt adtak ki, mint egy évvel korábban. Az építőipar teljesítménye 60 százalékkal zuhant 2006-hoz képest. Már a nagyprojektek is leálltak, rengeteg új építésű lakás áll üresen vevőre várva. Sok vállalkozás ment csődbe, a külföldiek közül többen kivonultak az országból.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!