hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Szigorú költségvetés

2006. 08. 23.
Gyurcsány Ferenc szerint 2008 és 2010 között helyreáll a gazdasági egyensúly, az eurót ezután két éven belül lehet bevezetni. A 2007-es költségvetés ennek ellenére rendkívül szigorú lesz. A miniszterelnök erről azután tájékoztatta a sajtót Kuncze Gáborral közösen, hogy az SZDSZ frakciójával a konvergenciaprogramról egyeztetett kedden Budapesten. A kormányfő szerint 2008 és 2010 között három százalék alatt lesz a hiány, csökkenő tendenciát mutat az államadósság, alacsony lesz az infláció, és ehhez képest alacsonyak a kamatok. Ezután kitért arra, hogy az eurót „ehhez képest plusz két éven belül realitás bevezetni”. A miniszterelnök ugyanakkor azt is hangsúlyozta, hogy a konvergenciaprogram nem az euró bevezetésének időpontjáról szól.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!