hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Mérleg

2006. 08. 01.
Májusban az iparban folytatódott a konjunktúra az áprilisi megtorpanás után, az elso öthavi átlagos növekedés 10 százalékos volt – közölte a Központi Statisztikai Hivatal összefoglaló jelentésében. A külkereskedelmi forgalom dinamikája áprilisban lefékezodött, de a májusi folyó áras adatok élénkülésrol tanúskodnak. Az elso négy hónapban átlagosan 15,5 százalékkal nott a kivitel és 11 százalékkal a behozatal vo-lumene. A külkereskedelmi áruforgalom elozetes májusi adatai szerint a kivitel értéke folyó euróban számolva 21 százalékkal, a behozatal 20 százalékkal emelkedett, tehát a forgalom mindkét irányban gyorsabban nott az elso négy havinál. Az inaktívak számának csökkenése nagyobb mértékben növelte a foglalkoztatottak létszámát, mint a munkanélküliekét, ezért a munkanélküliségi ráta a téli hónapokhoz képest csökkent, 7,3 százalékot tett ki májusban. A reálbérek január-májusban 5,5 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit. 2006. január-májusban a teljes munkaidoben foglalkoztatottak egy fore jutó bruttó átlag-keresete 168700 forintot, a nettó átlagkereset 111000 forintot tett ki.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!