hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Új hitel kisvállalkozásoknak

2005. 09. 27.
A napokban indult el a Mikrohitel Plusz program, amelynek célja, hogy a mikrovállalkozások beruházásait kedvezményes kamatozású – a mindenkori jegybanki alapkamat százalékával megegyező – beruházási hitellel segítse. 

A kölcsön felhasználható a vállalkozási tevékenység végzésére szolgáló ingatlan vásárlásához, építéséhez, átalakításához, használt és új gépek, berendezések, felszerelések, járművek beszerzéséhez, illetve tárgyi eszköz beszerzéshez, annak működtetéséhez kapcsolódó szoftver vásárláshoz. 

A legfeljebb tízmillió forint összeg? fejlesztési hitelt a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Rt. nyújtja, de a hitelkérelmeket a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítványhoz (BVK) kell benyújtani, mivel bankügynöki megállapodást írtak alá a MFB Rt. és a BVK tulajdonában lévő gazdasági társaság, az Enterprise\'94 Kft. vezetői a Mikrohitel Plusz program elindításához.

Minden életképes üzleti tervvel rendelkező mikrovállalkozás, ahol az összes foglalkoztatotti létszám 10 főnél kevesebb, és a cég éves nettó árbevétele nem haladja meg a 2 millió eurónak megfelelő forintösszeget (ez jelenleg 500 millió forint), pályázhat a Mikrohitel Plusz program keretében folyósítandó beruházási hitelre.

A teljes hitelkérelmi formanyomtatvány letölthető a BVK honlapjáról (www.bvk.hu). A hitelbírálati díj csupán 15 ezer forint plusz, de aki "biztosra" szeretne menni, nyugodtan kérje a BVK szakembereinek ingyenes tanácsadó szolgálatát.

A hitelkonstrukció további előnye, hogy a folyósító bank nem számít fel se kezelési költséget, se folyósítási jutalékot, se rendelkezésre tartási díjat, és még előtörlesztési díjat sem.

Szerződéskötés után egy éven belül kell felhasználni a folyósított összeget, valamint lehetőséget adnak a negyedéves periódusokban történő törlesztés előtt még plusz egy év türelmi idő biztosítására. A hitel lejárata maximum 10 év.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!