hetilap

Hetek hetilap vásárlás
MFB-pályázat

2004. 08. 02.
Pályázati lehetőséget kínál a Magyar Fejlesztési Bank (MFB), mely az Európai Unió Strukturális Alapjaiból származó fejlesztési források igénybevételének elősegítéséhez igyekszik segítséget nyújtani.

Május 1. óta a Nemzeti Fejlesztési Terv Operatív Programjai keretében meghirdetett pályázatok szerint kötelezően előírt saját forrás előteremtéséhez kaphatnak a vállalkozók segítséget – olvasható a MFB honlapjáról. A hitel – maximum 250 millió forint – felvehető számos kereskedelmi bankon keresztül, valamint 50 millió feletti kérelem esetén közvetlenül az MFB-nél.

Felhasználható a saját forrás felének előteremtésére, a vissza nem igényelhető áfa finanszírozására, valamint a beruházás további, támogatáson felüli forrásigényének finanszírozására. A rendelkezésre álló 35 milliárd forint keretösszeg kihasználását az MFB Rt. a honlapján
(www.mfb.hu) teszi közzé. A program 2006. december 31-ig vehető igénybe.

Folyósításra természetesen csak az operatív program irányító hatóságával megkötött támogatási szerződés alapján kerül sor, a bank részére benyújtott számlák alapján történik (áfa-visszaigénylési jogosultság figyelembe vételével).

Az egy éven túli beruházási hitelt igen kedvezményes kamattal számolják, ám államitámogatás-tartalma miatt az EU kizár bizonyos vállalkozói köröket az igénylők közül. Ezek lehetnek a külföldre szállítmányozók, a mezőgazdasági, illetve halászati termékeket előállítók, feldolgozók vagy azok marketingjével foglalkozók, valamint az exporthoz közvetlenül kapcsolódó tevékenységet végzők nem igényelhetik ezt a hitelfajtát. A projekt megtérülése alapján kalkulálják a futamidőt, mely maximum tizenöt év lehet. A törlesztést a maximum egy év türelmi időt követően éves vagy féléves törlesztőrészletekben kell fizetni.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!